Skip to main content

Om os

Historien om Strandgaarden

Hotel Strandgaarden er et af Danmarks gamle badehoteller og har i næsten 100 år taget imod gæster som ønskede at opleve skønne Læsø.

Strandgaarden blev opført i 1727 og har en lang historie bag sig som et tidligere sommerpensionat fra 1926. Det var dog først i 1947 at gården blev kendt som det berømte badehotel, da den blev købt af Oda Mortensen. 

I starten havde Oda Mortensen ingen planer om at drive pensionat og prøvede kræfter med vaskeri og kalkunproduktion på loftet, men da gæsterne insisterede på at besøge gården måtte Oda give efter. 

Oda Mortensen drev strandgården med stor dedikation indtil sin død i 1993 i en alder af 80 år. Hun var kendt for selv at gå i køkkenet for at forkæle sine gæster med en god solid kost.

I dag er Hotel Strandgaarden et sæsonåbent badehotel der kan bookes i sommersæsonen og resten af året holder hotellet lukket.

Oplevelser & Events på Læsø

Læsø Kur

Hotellet ligger ca. 5 minutters gang fra Læsø Kur, hvor du kan opleve rendyrket spa-luksus baseret på det karakteristiske Læsø salt.

Læsø Saltsyderi

11 minutter fra Strandgaarden ligger det populære Læsø Saltsyderi hvor du kan opleve et gratis foredrag fra saltsyderen der fortæller om sit fag og saltens historie på Læsø.

Storhaven

 Kun 8 minutters kørsel fra Strandgaarden ligger Storhaven hvor du kan nyde en is lavet fra bunden i årstidens lokale frugter og bær. Besøg den hyggelige gårdbutik og nyd en friskbrygget kop kaffe i Cafeen. 

Storhaven er en oplagt oplevelse for familien, hvor børnene kan opleve dyr på helt nært hold. F.eks. æsel, kylling, lam, påfugl, hængebugsvin, geder, kaniner, høns og shetlandsponyer (i højsæsonen kan man være heldig at få en trækketur).

Læsø Seaside Golf Club

Blot 15 minutters kørsel fra Strandgaarden ligger Læsø Seaside Golf Klub hvor du kan svinge din golfkølle og nyde havudsigten på samme tid. Banen er let kuperet med nogle huller nænsomt udlagt i åbent terræn med udsigt over Kattegat. Her er vind og vejr virkelig i spil mens andre huller spilles i skov.

Total længde: 6577 m (hvid), 6053 m (gul), 5174 m (rød), par 74

Islandske heste

15 minutters kørsel fra Strandgaarden opleves Læsøs smukke natur fra ryggen af en islandsk hest. Der er rideture for alle, uøvet eller rutineret, ung som gammel. Dog er tidsbestilling nødvendig.

Læsø Jomfruhummer Festival

Første lørdag i August

Hvert år bliver der afholdt en jomfruhummer festival i Østerby Havn. Her kan du smage på Læsøs berømte jomfruhummere og se kendte kokke komme ind fra ind- og udland for at deltage i kokkekonkurrencen og dyste om Den Gyldne Jomfruhummer Klo.

Se mere om de mange oplevelser på Læsø hos Visit Læsø.